Offerte Waterverzachter

Ontvang Offertes van De Beste Waterverzachters in uw Regio

VRAAG UW OFFERTE AAN

Waterverzachter Offerte met Installatie

Hard water of kalk in het water is misschien niet ongezond, maar het zorgt wel voor een negatieve impact op bijna alles in je huishouden.

Kalk verlaagt het rendement van verwarmingselementen, verkort de levensduur van uw kledij, linnen en keukenapparatuur, zorgt voor kalkaanslag en een doffe uitstraling op uw kranen en glazen, en veel mensen hebben last van een droge huid zonder dat men beseft dat dit door hard water is in hun woning.

70% van de Belgische gezinnen heeft last van hard water en kalkaanslag. Bent u benieuwd naar de hardheid van uw water? Via ons digitaal formulier kan u een offerte voor uw waterverzachter verkrijgen en een gratis kalktest aanvragen.

Onderaan deze pagina vindt u interessante informatie over waterverzachters.

Gratis & Vrijblijvend

Je prijsaanvraag is 100% gratis en vrijblijvend. Je verbindt je tot niets!

Erkende Vakmannen

Samenwerkingen enkel samen met ervaren vakmannen dichtbij uw regio.

Bespaar Tijd & Geld

U krijgt uw gratis offerte binnen de 48u van betrouwbare vakmannen.

Soorten Waterverzachters

Mechanische Waterverzachters

Een mechanische waterverzachter is een zeer eenvoudig, en meestal het goedkoopste systeem van waterontharding. De Mechanische waterverzachter werkt op waterdruk en heeft geen elektriciteit nodig om te kunnen functioneren.

Om deze waterverzachter te spoelen wordt er zout gebruikt. Er kan geen gebruik gemaakt worden van verschillende programma’s waardoor het zoutverbruik wel iets hoger kan liggen dan bij andere toestellen.

Elektronische Waterverzachters

De Elektronische waterverzachter werkt op elektriciteit en heeft in tegenstelling tot de Mechanische waterverzachter wél verschillende programma’s. Hoewel hij ook met zoutspoelingen werkt, zal het verbruik iets lager liggen dan bij mechanische waterontharding.

Duplex Waterverzachters

Een Duplex waterverzachter met twee cilinders is ook een optie. Bij een elektrische of mechanische waterverzachter kan men tijdelijk terug overschakelen op gewoon leidingwater, bijvoorbeeld als een spoeling bezig is.

Een Duplex-systeem zorgt dat er altijd zacht water aanwezig is doordat altijd één van de twee cilinders aan het werk is. Voor wie continue over grote hoeveelheden zacht water wilt beschikken, is dit een ideaal systeem.

Veelgestelde vragen over Waterbehandeling

Een waterverzachter haalt kalk uit leidingwater vóór dit in uw woning gebruikt wordt. 

Heel veel Belgische gezinnen hebben last van hard water / kalk in hun water. Hoewel dit niet ongezond is, brengt dit toch een hele hoop nadelen met zich mee. Enkele van deze nadelen zijn:

  • Een droge, schilferende huid
  • Doffe glazen en kranen
  • Keukenapparatuur die sneller verslijt
  • Hogere energiekosten
  • Harde was
  • Zepen die minder goed werken
  • Minder smaakvolle koffie en thee


Indien u last heeft van deze bovenstaande, veelvoorkomende problemen van kalk, dan is een goede waterverzachter aangeraden.

Een waterverzachter heeft heel wat voordelen en zorgt voor meer comfort in uw woning.

Je zal tot 50% minder detergenten en zeepproducten gebruiken, 15% minder energie verbruiken, er zal minder slijtage zijn aan uw keukenapparatuur, kledij en linnen, enz…

Men kan meestal wel stellen dat de investering in een degelijke waterverzachter al na drie jaar terugbetaald is.

Daarbij is een waterverzachter ook positief voor het milieu, aangezien er voor de helft minder zepen en detergenten gebruikt worden.

Het plaatsen van een waterverzachter duurt gemiddeld één á maximum drie uur. Dit is weer afhankelijk van het type waterverzachter en hoe de bereikbaarheid van de leidingen zijn.

Voor een privé woning ouder dan 10 jaar betaalt u een gunstiger tarief van 6% BTW.

Woningen ouder dan 10 jaar dient 21% BTW betaalt te worden.

De effectieve kostprijs van een waterverzachter is moeilijk te zeggen. Dit hangt af van het type waterverzachter waarvoor u kiest en hoeveel water u verbruikt. Een degelijk toestel gaat overigens ook 10 tot wel 20 jaar mee.

Om u toch een vraag op het antwoord te geven mag u stellen dat een waterverzachter tussen de €1.200 en de €1.800 zal kosten, voor een zeer goed systeem.

Indien je een natriumbeperkt (zoutloos) dieet volgt is het niet aan te raden omdat de concentratie natrium in onthard water welliswaar zeer laag is, maar nog steeds te veel voor iemand met een natriumbeperkt dieet.

Zeker en vast. De leeftijd van de woning speelt absoluut geen rol en de waterverzachter zal gewoon zijn werk blijven doen, ook bij oudere leidingen.