Offerte Recuperatie Regenwater

Ontvang Offertes van Regenwater Recuperatiesystemen in uw Regio

VRAAG UW OFFERTE AAN

Regenwater Recuperatiesysteem Kopen

Recuperatie van regenwater is interessant en heel simpel. U vangt regenwater op en bewaart het om later te gebruiken in het huishouden. De laatste jaren wint het filteren en hergebruiken van regenwater enorm aan populariteit.

Hemelwater heeft tal van toepassingen in het huishouden. Weet dat de gemiddelde vlaming 1.300 liter water per jaar gebruikt enkel en alleen om zijn of haar tuin te onderhouden. Ook huishoudtoestellen, toilet- en douchegebruik tellen mee voor duizenden liters water.

Zonder enige twijfel kan u dus stellen dat een waterrecuperatiesysteem zeer voordelig werkt en al na enkele jaren volledig terugverdient is.

Onderaan deze pagina vindt u interessante informatie over verschillende regenwater recuperatiesystemen.

Gratis & Vrijblijvend

Je prijsaanvraag is 100% gratis en vrijblijvend. Je verbindt je tot niets!

Erkende Vakmannen

Samenwerking enkel samen met ervaren vakmannen dichtbij uw regio.

Bespaar Tijd & Geld

U krijgt uw gratis offerte binnen de 48u van betrouwbare vakmannen.

Regenwater Recuperatie: De volgende stap naar energiezuinig wonen

Mensen gaan tegenwoordig steeds vaker op zoek naar manieren om duurzamer en goedkoper te kunnen wonen.

Regenwater recupereren is één van de beste manieren om dat te doen. Wetende dat de Belg gemiddeld 110 liter water per dag verbruikt, loont het zeker en vast de moeite om even te informeren voor een waterrecuperatiesysteem.

De voordelen van regenwater recuperatie:

  • Het is milieuvriendelijk

Water hergebruiken is erg milieuvriendelijk en dus een zeer duurzame investering.

  • Regenwater is kalkvrij

Hoewel leidingwater altijd vrij goed gefilterd wordt, is het in België vaak rijk aan kalk. Kalk is niet schadelijk voor de gezondheid maar wel voor uw leidingen en huishoudtoestellen die gebruik maken van leidingwater. Regenwater is van nature zacht en bevat weinig kalk.

  • Financieel voordelig

Het hergebruiken van regenwater zorgt voor een lagere waterfactuur. Een gezin van slechts twee personen kan al tot €250,00 per jaar besparen met een degelijk regenwaterrecuperatiesysteem.

Het enige ‘nadeel’ is dat er een aankoopprijs aan verbonden is. Een deftig systeem vergt een kleine investering, maar met hoe meer mensen u normaal leidingwater gebruikt, hoe sneller uw systeem terugverdient zal zijn.

Waarvoor kan regenwater gebruikt worden?

  • Spoelwater voor toilet en douche

Door één keer het toilet door te spoelen wordt al snel gemiddeld 10 liter water gebruikt. Aan het einde van de dag kan dit voor een doorsnee gezin al snel enkele aantal liters betekenen.

  • Bij de schoonmaak

Schoonmaken kan ook perfect met regenwater. Daarvoor hoef je geen kostbaar leidingwater te verspillen. Het feit dat regenwater van nature zacht is, is een extra troef. Zo is het water kalkvrij en blijven geen sporen achter op het sanitair of andere toestellen in uw woning.

  • Was- en vaatwasmachine

Indien uw regenwater goed gefilterd is, kan het ook gebruikt worden om uw kledij en linnen mee te wassen. Meer nog, het is zelfs beter voor uw kledij omdat het water zacht en dus kalkvrij is. Uw kledij zal dus zelfs langer meegaan.