Offerte Airco

Ontvang Offertes van De Beste Aircosystemen in uw Regio

VRAAG UW OFFERTE AAN

Aircosysteem kopen met Plaatsing

De zomers in België worden steeds warmer, waardoor het plaatsen van een kwalitatief aircosysteem vandaag de dag dus geen overbodige luxe meer is.

All@Once werkt samen met enkele erkende vakmannen die kwalitatieve airco’s aanbieden én deze tegelijk ook plaatsen voor uw comfort. Ons aanbod varieert van Multisplit aircosystemen, tot kleine airco’s voor in de slaapkamer,  industriële airco’s of airco’s zonder buitenunit.

Offerte Airco met AllatOnce

Vul het digitaal formulier in voor een gratis offerte voor een aircosysteem. Indien nodig adviseren onze partners u vrijblijvend bij de keuze naar een aircosysteem voor uw behoeften.

Onderaan deze pagina vindt u interessante informatie over verschillende aircosystemen.

Airco zonder buitenunit

Gratis & Vrijblijvend

Je prijsaanvraag is 100% gratis en vrijblijvend. Je verbindt je tot niets!

Erkende Vakmannen

Samenwerking enkel samen met ervaren vakmannen dichtbij uw regio.

Bespaar Tijd & Geld

U krijgt uw gratis offerte binnen de 48u van betrouwbare vakmannen.

Wat is een Multi Split Airco

Een Multi split Airconditioning is een airconditioning met één buitenunit en twee tot vijf binnentoestellen, waarmee u dus meerdere ruimtes kan koelen of verwarmen.

Het binnendeel zuigt de lucht aan, koelt en/of verwarmt deze en blaast deze opnieuw uit. Bij verkoeling wordt de warmte uit de binnenlucht gehaald en via leidingen en het koelmiddel getransporteerd naar het buitendeel, die de overtollige warmte buiten afgeeft. Bij het verwarmen is de werking net andersom.

Wat is een Single Split Airco

Een Single Split Aircosysteem is een airconditioning met één buitendeel en één binnendeel. Met een Single Split Airco koelt (of verwarmt) u dus één ruimte.

Een Split Airco wordt vaak toegepst op een slaapkamer of zolderkamer, maar bijvoorbeeld ook in een winkelruimte of kantoor die uit één ruimte bestaat.

Airco zonder buitenunit

Wat is een Monoblock Airco

Een Monoblock Airco is een aircosysteem zonder buitentoestel. De koelmotor bevindt zich dus in de airco zelf.

Monoblock airco’s waren zeer populair als mobiele airco’s maar tegenwoordig (2021) bestaan er degelijke vaste aircosystemen zonder buitentoestel die stil en energiezuinig werken.

Vaste monoblock airco’s dienen altijd tegen een buitenmuur geplaatst te worden, zodat de afvoer door twee subtiele kleine roosters uit het huis kan.

Wat is een Kanaal Airco

Een kanaal airco, ook wel een industriële airco genoemd, wordt in het (verlaagd) plafond gemonteerd. door middel van luchtroosters en verdeelslangen wordt de gekoelde lucht in de ruimte gebracht.

Doordat het binnendeel van de airco in het plafond zit, is het geluidsniveau extreem laag.

Dit is een systeem die vaak gebruikt wordt in kantoren, vergaderruimtes en fitnessruimtes. Ook in de slaapkamer wordt dit door z’n fluisterstil koelen vaak gebruikt.

Wat is een Mobiele Airco

Een mobiele airco koelt de lucht met een koelmiddel en een warmtepomp. De warme lucht wordt via koelvloeistof uit de lucht gehaald en de koele lucht wordt terug in de kamer geblazen. De warme lucht die uit de lucht getrokken wordt moet via een afvoerslang naar buiten gevoerd worden.

Duurdere modellen hebben vaak ook een optie om te verwarmen en te ontvochten. Mobiele airco’s hebben meestal wel een stuk meer tijd nodig om een ruimte af te koelen, waardoor ze met een hoger verbruik zitten.

Veelgestelde vragen over Airco's

De inhoudt (of volume) wordt uitgedrukt in kubieke meters (m³) en kan berekend worden door de lengte x breedte x hoogte van uw ruimte. 

Voorbeeld: Een rechthoekige kamer van 3m lengte, 5m breedte en 2m hoogte komt uit op een volume van 30m³.

Enkele factoren waar u ook rekening mee moet houden zijn of de ruimte wel goed geïsoleerd is en of er een schuin of plat dak is.

er is een énorm groot aanbod aan verschillende aircosystemen en hun verschillende opties per toestel. Zomaar een prijs geven zonder te weten welke opties en welk toestel u wenst is dus eigenlijk onmogelijk.

Hoewel, voor de aankoop en installatie van een vaste airco zonder buitenunit zit de prijs gemiddeld tussen de €1.500 en €2.500.
Voor mobiele toestellen betaal je voor een ‘degelijk’ toestel rond de €600 a €900 en voor een Multi Split systeem zal dit rond de €1.200 á €1.800 per unit liggen.

Een belangrijk detail om rekening mee te houden is het BTW-tarief. Heeft u een privéwoning van 10 jaar of ouder, komt u in aanmerking van een tarief van slechts 6% BTW, wat ook al weer enkele honderden euro’s kan verschillen.

Als het over oudere airco-installaties gaat dan zit de kans er in dat deze inderdaad uitzonderlijk veel lawaai maken. Sommige zorgen zelfs tot geluidsoverlast en burenruzies! De nieuwste generatie airco’s zijn wel een stuk stiller dan die oudere toestellen. Er is nog altijd een verschil tussen Multi Split Airco’s en Monoblock airco’s natuurlijk. Tegenwoordig hoor je Multi Split & Single Split Airco’s bijna helemaal niet meer. Monoblock airco’s hoor je nog, maar is een fluisterstil lawaai.

Voor je een Airco zonder Buitenunit koopt, is het aan te raden eens het toestel te gaan ‘beluisteren’ voor je het aankoopt.

De nieuwste generatie airco’s gebruiken ecologische koelmiddelen en vormen absoluut geen schadelijk effect op het milieu. Deze hebben geen effect op de ozonlaag of het broeikaseffect.

Een andere manier om rekening te houden met het milieu is uit te kijken voor een energievriendelijke airco met warmtepomp of een airco met hoog rendement.

Bij een split- of multi-split airco moet je rekening houden met een binnen- en buitenunit met een toe- en afvoer. Hier komen inderdaad wel wat werken bij kijken, maar echt ‘kap- en breekwerk’ mogen we dit niet noemen.

wenst u echt geen werken in uw woning, dan kan u best van al opteren voor een airco zonder buitenunit.

Je kan onmogelijk verkouden worden als een airco correct gebruikt wordt en op tijd onderhouden wordt.

Indien je je airco niet goed laat onderhouden kan het zijn dat na verloop van tijd de filters verzadigd geraken waardoor bacteriën gaan ontwikkelen en in de lucht gaan circuleren. Een airco rechtstreeks in je gezicht laten blazen is natuurlijk ook nooit een goed idee.

Een voordeel van een airco is vooral dat deze de luchtvochtigheid naar beneden zal halen waardoor je minder snel gaat zweten.